Mediteren

In je dromen is alles mogelijk. Maar vele van ons zijn dromen een beetje verleerd. Gelukkig kun je je mind trainen.

Door te mediteren laat je je gedachten de vrije loop. Het accepteren van je gedachten zonder meteen een oordeel te hebben of emotioneel te reageren vergt wat oefening. Maar door meer in het moment te leven en te leren luisteren naar je lichaam zul je steeds meer rust ervaren. Het helpt je ontspannen. Een goede manier van meditatie zijn visualisatie oefeningen. Deze manier van geleide meditatie is uiterst geschikt voor beginners. Ik neem je mee op reis en het enige wat je hoeft te doen is mijn te stem te volgen en je verbeelding, bewustzijn en onderbewustzijn hun gang laten gaan. 

Samen gaan we ontdekken waar je spanning vasthoudt. Wat je niet meer wil en waar je meer van wilt. Jijzelf hebt de antwoorden al, je moet ze enkel toelaten. Door onze fantasie en inbeeldingsvermogen te trainen, ervaren we enorme voordelen in ons dagdagelijks leven. Het helpt ons om blokkades te doorbreken en meer positieve energie toe te laten. 

Durf jij je je over te geven aan je verbeelding? 

Net zoals het goed is om je lichaam fit te houden, moeten we ook onze geest trainen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. We zijn allemaal continue druk bezig… Met werk, ons gezin, het huishouden, onze vrienden enzovoort. Daarnaast  worden we snel afgeleid door alle prikkels om ons heen. Het is dan ook best een uitdaging om bewust helemaal niets doen en enkel te focussen op je gedachten.

Maar stap 1 is gemaakt, je bent natuurlijk niet voor niets op deze pagina terecht gekomen.

Voordat we beginnen wil je ik je nog een aantal tips geven:

  • Wees lief voor jezelf. Geef jezelf de tijd om te ontspannen, soms lukt dat niet vanaf de eerste keer.
  • Neem een comfortabele positie aan. Je hoeft niet per se in lotushouding of kleermakerszit. Gewoon zittend op een stoel is ook oké, het belangrijkste is dat jij je er fijn bij voelt.
  • Kies voor een plek of ruimte waar je kunt ontspannen en niet afgeleid wordt.
  • Probeer op je ademhaling te letten en ontdek welk ritme aangenaam voelt voor jou. Bijvoorbeeld: adem 5 seconden in, hou je adem 2 seconden vast en adem 5 seconden uit.

Veel plezier!

Meditatie: ‘Rust in je hoofd’

Deze 3 visualisatie-meditaties zijn bedoeld om naar een oplossing te gaan voor het obstakel, het probleem, die omstandigheid of de persoon die je op dit moment slapeloze nachten bezorgt. Door middel van deze meditatie gaan we terug rust in je hoofd brengen, zodat er eindelijk een einde komt aan dat gepieker.

Het beste begin je de meditatie met visualisatie nummer 1 om daarna door te gaan met 2 en 3.

Als je deze meditatie een paar keer hebt beluisterd, kun je bij een volgende uitdaging of probleem direct met 2 en 3 starten.

Veel succes ermee!

Visualisatie 1

Visualisatie 2

Visualisatie 3

Meditatie: Visualisatie op celniveau

Visualisatie op celniveau is een heerlijke meditatie om jezelf te helen.

Door middel van deze visualisatie kun je je kleine pijnpunten in je lichaam aanpakken.

Daarnaast is het ook en heerlijke rustgevende meditatie.

Geniet ervan!