MeTime

Coaching

Wist je dat we ongeveer 40.000 tot 60.000 gedachten per dag hebben? Het schijnt dat zo’n 70% van die gedachten negatief zijn. Toen ik dat hoorde, schrok ik wel. Denk ik ook zo negatief? En kun je dat veranderen naar meer positief denken?

Feit of fictie

Natuurlijk is het onmogelijk om altijd positief te zijn, zeker als het gaat om heftige gebeurtenissen. Angst, verdriet, rouw en pijn zijn emoties die er mogen zijn.

Maar er zijn ook een heleboel onnodige negatieve gedachten. In de meeste gevallen zijn die niet eens op de waarheid gebaseerd, maar is het alleen jouw perspectief op de waarheid. Denk bijvoorbeeld aan je zelfbeeld, overtuigingen over anderen, situaties in het verleden of in de toekomst, noem maar op.

Er is geen één waarheid, dat ten eerste. Iedereen heeft zijn eigen kijk op de wereld en op gebeurtenissen. Op dat gebied kan een beetje meer positiviteit geen kwaad, toch?

Ontdek je negatieve overtuigingen.

Een toepasselijke uitspraak is deze van Henry Ford:

‘Whether you think you can, or you can’t, you’re right.’

Wil je de een-op-een coaching sessie boeken?

Stuur ons dan een mailtje.

  Gedachten zijn krachtige dingen. Ze bepalen vaak, bewust en onbewust, of iets gaat lukken. Begin je bijvoorbeeld met gezonder eten, maar denk je van te voren al dat je het niet gaat volhouden? Dan is de kans groter dat het niet lukt.

  Het is best lastig om te zien waar je negatief over denkt. Gedachten heb je heel vaak onbewust, ze zijn er de hele dag door. Vaak heb je niet eens door dat je aan het nadenken bent.

  Het probleem ontstaat als je je altijd laat leiden door je gedachten. Zeker als ze ook nog eens overwegend negatief zijn. De kans is dan groot dat het je gedrag (en je leven) gaat beïnvloeden.

  Placebo versus nocebo

  Het placebo-effect illustreert perfect wat de kracht van je gedachten is. Als je overtuigd bent dat een pil werkt, dan heeft deze ook daadwerkelijk effect, zelfs als er niks in zit. Je kan je er daadwerkelijk beter door voelen.

  Het gaat dan dus niet om wat er in de pil zit, maar om welke overtuigingen je hebt bij die pil. Je hersenen zijn het medicijn.

  Omgekeerd werkt het ook zo, dat wordt wel het ‘nocebo-effect’ genoemd. Geloof je niet in een medicijn, dan is de kans ook kleiner dat deze aanslaat. Je geest is zo sterk, dat het de werking kan verminderen. Best heftig!

  Het is nog onduidelijk hoe dit precies werkt en in hoeverre een placebo daadwerkelijk ziektes kan genezen, maar dat je gedachten effect op je lichaam hebben staat vast.

  In deze sessies ga ik je uitleggen hoe belangrijk de keuze van onze gedachten zijn.

  • Ben je klaar om naar de next level te gaan in je leven?
  • Ben je er klaar voor om gelukkiger te zijn, meer vertrouwen te hebben, meer vrijheid te voelen?
  • Ben je klaar om meer over jezelf te leren

  Dan is het van essentieel belang dat je leert hoe krachtig jouw gedachten zijn. Hier begint namelijk je hele uitkomst. Alles wat je in je leven creëert begint met je gedachten.

  Vandaar dat deze reeks jouw al een eerste stap op weg helpt naar je persoonlijke groei en andere uitkomsten in je leven.

  Veel plezier ermee.

  Lieve groet,

  Monique