29.05.2019

Een gevoel van geluk, of tevredenheid, verhoogt de productiviteit op het werk. 4 tips om blijheid en tevredenheid op het werk te verhogen.

1️⃣ Luisteren
Luister naar je medewerkers. Communicatie is essentieel, soms is het moeilijk of wordt er geen tijd voor gemaakt. Las daarom vaste momenten in met elkaar om de week te overlopen en bespreek wat goed ging en wat beter kan. Creëer een gezonde open bedrijfscultuur waarin feedback, complimenten en erkenning wekelijks op de agenda staan.

2️⃣ Zinvol werk, diversiteit en uitdagingen
Niemand wil heel de dag hetzelfde doen, geef een belangrijke taak eens uit handen. Laat niet altijd dezelfde persoon dozen uitpakken en de andere alleen maar klanten helpen. Daag iedereen van het team uit om beter te worden en kennis te delen met elkaar. Heb vertrouwen en geduld.

3️⃣ Een fijne werkplek en gezondheid
Creëer een fijne werkplek, okey je medewerkers staan over het algemeen op de winkelvloer. Investeer daarom in planten, deze zorgen niet alleen voor schonere lucht, maar dragen bij aan het ‘buiten naar binnen halen’ idee. Hier gaat je klant ook blij van worden. Kunnen je medewerkers tussendoor even ontspannen? Hebben ze een opgeruimde nette kantine met lekkere koffie, of zitten ze verstopt in een piepklein hoekje van de stockruimte? Is er geen andere mogelijkheid, stimuleer je medewerkers dan om tijdens de pauze even een luchtje te scheppen.

4️⃣ Vier jullie successen
Stressvolle periodes horen er nu eenmaal bij, solden maanden, opendeurdagen en drukke zondagen of onderbemande zomermaanden. Hebben jullie deze periodes overleefd, super, you did it!! Vier het met een glaasje. Spreek je dankbaarheid uit en proost met elkaar.