27.04.2019

Gelukkig zijn, succesvol zijn, onbezorgd zijn. Hoe ziet dat er eigenlijk uit? Stel je eens voor wie je bent, wat je kunt en hebt als je al je dromen hebt bereikt en je dus jouw droomleven zou leiden. Dromen…

Toen we klein waren was dit nog heel gemakkelijk. Ik wilde altijd zangeres worden. Urenlang zat ik op mijn schommel te zingen, neuriën en dagdromen. Heerlijk was dat! Maar naarmate ik ouder werd, vervaagde die droom. Hij werd vermorzeld door leraren en volwassenen. Je wordt niet zomaar bekend en dat is alleen voor echte popsterren, daar kun je geen geld mee verdienen, daar ben je veel te slim voor… Langzaam belande ik in het standaard stramien, een vast patroon en het ging eigenlijk allemaal vanzelf. Ik focuste op waar ik goed in was, niet perse op waar ik happy van werd. Lagere school, middelbare school, verder studeren, mijn diploma halen en uiteindelijk een passende job vinden. Al die doelen heb ik behaald en nu? Waarom is dromen zo moeilijk geworden? Heb ik het afgeleerd of ben ik bang om vooruit te kijken?

Gelukkig is er hoop. Oefening baart kunst, echt waar! Ik probeer steeds vaker even de tijd te nemen om mijn verbeelding z’n vrije loop te laten gaan. Met pen en papier probeer ik te bedenken wie ik wil zijn en wat ik wil bereiken. Maar nog veel belangrijker, wat is de weg er naar toe en welke stappen moet ik zetten om mijn doel te bereiken. Probeer het maar eens! Door dit concreet te maken wordt je droom veel realistischer en haalbaar. Dromen kunnen ook veranderen, uiteindelijk is zangeres worden niet meer mijn droomleven. Maar mensen blij maken is wel iets wat ik wil realiseren. Hoe precies? Dat ben ik nog aan het bepalen.

Durf jij te dromen?

PS: Voor je business is het ook heel belangrijk om doelen en dromen te hebben. Laat ons weten waar je naar toe wilt, misschien kunnen wij je helpen om dit te bereiken.