10.07.2019

“Fashion is about dressing according to what’s fashionable. Style is more about being yourself” Oscar de la Renta.

Kleding wordt steeds vaker gezien als een wegwerp artikel. We worden dagelijks overprikkeld door trends op TV, in modebladen en in het straatbeeld. Door de drang om er bij te horen en lage prijzen voor fashionable items is het gemakkelijk geworden om eens wat nieuws te proberen. En dat het misschien niet helemaal bij ons lichaamstype of persoonlijkheid past, maakt eigelijk niet zo veel uit. Als we maar modieus voor de dag komen. Let op: Fashion is veel meer dan kleding alleen. De definitie van het woord luidt als volgt: een populaire of de nieuwste stijl van kleding, haar, decoratie of gedrag.

Maar sinds wanneer is UNIEK zijn eigelijk uit de mode geraakt? Waarom moeten we allemaal hetzelfde dragen, praten en denken. Sinds wanneer is de mening van anderen belangrijker geworden dan die van onszelf? En zijn we niet veel te kritisch voor ons zelf geworden door de bedachte schoonheidsidealen van onze samenleving?

Geef jij jouw unieke ik genoeg ruimte om te shinen? Of onderdruk je deze? Ben je bang dat niet iedereen jouw unieke stijl kan waarderen? Blijf je dicht bij jezelf of ben je altijd opzoek naar acceptatie van anderen.