01.03.2019

Een kledingstuk legt een lange weg af totdat het bij jou terecht komt. 

Het heeft mij altijd enorm geboeid hoe dingen gemaakt worden. Waarschijnlijk heb ik dit van mijn vader, hij keek iedere avond tot in de late uren naar programma’s als ‘How it’s made’. Misschien dat ik daarom ook met veel plezier naar China en Bangladesh ben verhuisd. Hier ben ik dicht bij de bron en kan ik veel bijleren over hoe onze kleding gemaakt wordt door in fabrieken rond te lopen om het productieproces te kunnen zien. 

Wist je dat onze kleding een lange weg aflegt totdat het bij ons in de winkel ligt? Het komt letterlijk vaak van de andere kant van de wereld. Maar het moet ook een heel proces doorlopen voordat bijvoorbeeld een katoenvezel een T-shirt wordt. 

In de komende tijd neem ik je mee op reis in de wondere wereld van productie. Ik heb er zin in, hopelijk jij ook!