22.03.2019

Dingen die je misschien nog niet wist over mij:

– Ik heb Belgische nationaliteit maar heb al in 5 verschillende landen gewoond; België, Duitsland, Nederland, China en nu Bangladesh.

– Ik ben al meer dan 8 jaar samen met mijn vriend maar nog steeds niet getrouwd. Dat is helemaal ok, maar in dit soort landen kan het best moeilijk zijn i.v.m. de andere cultuur.

– In Dhaka mis ik het meest een lekker drankje en rauwe ham. Alcohol en varkensvlees is hier moeilijk tot niet te verkrijgen.

– Het hoogtepunt uit mijn carrière was een plus-size lijn ontwikkelen voor de werknemers van ABN AMRO. Samen met de ontwerper en een kleine groep werknemers mochten we alles zelf beslissen en de hele collectie samenstellen.

– Ik heb al met veel bekende Nederlandse ontwerpers mogen werken, denk aan Jan Taminiau, Mattijs van Bergen en Francisco van Benthum.

– Ik heb een jaar Chinese les gevolgd maar kan eigenlijk maar een paar woordjes spreken.

– Mijn lieveling land qua productie is nog steeds Bulgarije. Veel fabrikanten daar doen enkel CMT producties (cut/make/trim), wat betekend dat je alle stoffen en fournituren zelf moet aanleveren. Hierdoor heb je zelf meer controle en verantwoordelijkheid. De mensen daar zijn stug maar super loyaal en daarnaast is het niet zo ver vliegen.

– Mijn grootste blunder ooit; 1500 shirts laten maken met de print op zijn kop. Ik had de stof geprint aangeleverd, maar in de snijzaal was het patroon er verkeerd opgelegd. Het was een bedrijfslogo, maar de fabrikant kende het niet, dus had niet door dat er een boven en onderkant was.

– Ik ben een echt mensenmens. Onderhandelen is niet mijn aller sterkste eigenschap, maar door mijn lach en overtuigingskracht kan ik de fabrikanten toch vaak voor me winnen.

– Mijn aller grootste tip voor buyers en productmanagers is: Weet waar je over praat, luister naar de fabrikant en zoek samen naar oplossingen.