22.06.2019

De weergoden zijn ons goed gezind de komende dagen. Maar wat draag je nu het beste op zo een heerlijke warme dag.☀️

Ik geef je een paar tips:

🔸 Draag lekker wijde kleding en dunne lichte stoffen, dat voelt minder beknellend en je zweet kan sneller verdampen.

🔸 Kies voor ademende stoffen, denk aan katoen en linnen. Goedkope synthetische stoffen zijn minder geschikt, je raakt oververhit, transpireert sneller. Deze stoffen gaan trouwens ook sneller naar zweet stinken.

🔸 Drukke prints zijn een goed idee op warme dagen, want dan zie je niet zo snel zweetvlekken. In kleuren zoals donker blauw en bruin vallen die trouwens ook niet zo snel op. Vermijd in ieder geval de kleur grijs!

🔸 Wit weerkaatst het zonlicht en zwarte kleding absorbeert de warmte. In witte kleding lijkt je huid ook bruiner, maar zwarte kleding kleedt dan weer mooi af. Dus het is een beetje wikken en wegen waar je je het fijnste in voelt. Zorg dat je kleding lekker fris gewassen is en kom verzorgd voor de dag. Misschien is je lieveling outfit van vorige zomer toch een beetje passé of verwassen. Kies ook niet voor te bloot of te kort. Beoordeel of je outfit gepast is voor de gelegenheid. Op kantoor of op je werk bijvoorbeeld mag het best wat formeler dan die leuke strandjurk die je normaal over je bikini gooit.

🔸 Wil je toch wat vel laten zien, geen probleem. Geschoren benen en oksels zijn dan wel zo fris. En vergeet zeker niet je voeten wat liefde en aandacht te geven voordat je sandaaltjes of slippertjes draagt.

Ps: Op sommige plekken kan het trouwens behoorlijk fris zijn omdat de airco loeihard staat te draaien. Stop een vestje of sjaaltje in je tas voor zekerheid en zo ben je overal op voorbereid.