21.05.2019

Online shoppen is voor vele efficiënt, je kunt lekker vanaf je luie zetel je winkelmandje vullen en je bestelling wordt aan huis geleverd. Toch heeft de fysieke winkel nog veel voordelen.Voor 1/3de van de consumenten is passen en uitproberen een van de voornaamste redenen om naar de “stenen” winkel te gaan. Daarnaast geeft 27% van de shoppers aan dat ze geen zin hebben om te wachten op hun levering. Zij gaan het liefst naar de winkel en geven voorkeur aan snelheid, kopen en direct meenemen. Voor 26% is deskundig personeel de voornaamste reden, ze weten nog niet precies wat ze willen kopen en krijgen graag advies bij hun aankoop.

Waarom shop jij het liefste in een fysieke winkel?

  • Ik wil lekker passen en uitproberen.

  • Ik weet niet precies wat ik nodig heb.

  • Ik wil het snel, en heb geen zin om te wachten op de postbode.

  • Ik heb advies nodig en vind het fijn om geholpen te worden.