25.04.2019

Teamwork

Een team is zo sterk als de som van ieder samen. Door goed samen te werken kun je vaak meer bereiken. Niet iedereen is overal even goed in, maar goed eigenlijk want dan zou het leven maar saai zijn.

Benut jij ieders kwaliteiten optimaal? Durf je hulp te vragen? En weet je eigenlijk wel van jezelf waar je goed in bent? Die laatste is soms best een lastige vraag. Als jij het niet van jezelf weet, hoe moet jouw omgeving het dan weten? Ik kwam tot het besef dat het best lastig is om mijn eigen talenten te benoemen toen ik weer moest gaan solliciteren. Kun jij je eigen kwaliteiten benoemen? En dan bedoel ik niet stilletjes, onzeker en met een vragende blik. Nee, echt overtuigend uitspreken wat jou uniek maakt en het zelf ook geloven. Vind je het moeilijk? Benoem dan na iedere dag wat goed ging, ben er trots op, ongeacht hoe onbelangrijk je behaalde succes van die dag lijkt.

Dit is ook een leuke oefening om eens met je gezin, collega’s of vrienden te doen. Bespreek het, vraag feedback en leer van elkaar. Jouw “opposite” vinden is handig want dan kunnen jullie elkaar aanvullen.