18.08.2019

Misschien ben je nog helemaal in de zomerstemming, dat mag. Toch geef ik jullie ook graag een update over de must have kleuren voor de aankomende herfst en winter.

“Uitgesproken en krachtig” volgens trendexperts weerspiegelen de trendkleuren het toenemende vertrouwen in kleur. We zijn klaar met verstoppen. We willen weer opvallen, zijn hongerig naar bevrijding en willen onze unieke identiteit laten zien. Ofja, dat zijn toch de voorspellingen en verwachtingen van het kleureninstituut Pantone.

Zo zien we pittige roodtinten die drama, opwinding en onze zintuigen stimuleren. Maar ook dieprode kleuren die staan voor avontuurlijk, sterk en krachtig. Deze chique variant geeft je een glamoureuze look.

De zachtste kleur van het palet is Crème de Pêche, een crème achtige kleur met een vleugje perzik.

Een kleur die we deze zomer al veel zagen is ‘peach pink’, deze flatterende kleur is ook deze winter van de partij. Een beetje zoetsappig als je het mij vraagt, maar blijkbaar konden de designers nog niet genoeg krijgen van deze kleur.

Aardetinten zijn ook helemaal hot deze herfst/winter. De donkerste kleur van het pallet is ‘Rocky Road’. Dit is een chique chocolade kleur met een vleugje western.

Met de extravagante kleur ‘Fruit Dove’ maak je direct een statement bij binnenkomst. In deze kleur kan echt niemand je negeren en wil je nu echt opvallen? Combineer dan knalroze met knaloranje.

Iets te heftig voor jou? Geen probleem, we hebben ook nog een bruine tint met een ietwat oranje gloed in de aanbieding namelijk ‘Sugar Almond’. Een super stijlvolle, maar toch speelse warme kleur.

En natuurlijk, onze all time favorite geel mag natuurlijk niet vergeten worden. Hij komt wel in een nieuwe uitvoering, namelijk ‘Dark Cheddar’.

Voor de blauwe liefhebbers onder ons, draag deze winter ‘Galaxy Bleu’ of ‘Bleustone. Deze is een middenblauwe tinten zijn net iets spannender dan de blauwe kleuren die nu in je kledingkast hangen.

De oranje kleur ‘Orange Tiger’ schenkt onverschrokken energie volgens Pantone. Deze kleur is lekker fel, maar je moet er wel een beetje lef voor tonen.

En wow, deze herfst/winter is er zelfs een kleur vernoemd naar mijn kleine neefje. ‘Eden’ is een diepe bosgroene tint die onderscheidend en rijk is. Met deze kleur kom je echt verfijnd voor de dag.