29.06.2019

Verkopen is eigenlijk net zo iets als koken. Een recept kan nog zo goed uitgeschreven zijn, iedereen maakt het toch op zijn eigen manier. Soms krijg je het goede voorbeeld van iemand anders, denk aan die leuke avondjes kokkerellen met je moeder of oma. En soms leer je het vanuit een kookboek. In ieder geval, hoe meer je oefent en experimenteert, hoe beter je wordt. Het vergt gewoon beetje liefde, verse ingrediënten, een geduldige kok en wat oefening. Laat dat nu net hetzelfde zijn met verkopen. Een beetje passie voor het vak, leuke collecties in de winkel, een geïnteresseerde verkoopmedewerker en wat training en skills.

Net als een gerecht, is ook niet ieder verkoopgesprek hetzelfde. Oefening baart kunst, soms heb je gewoon een mentor nodig. En heb je even geen inspiratie meer, geen probleem! Wij kunnen jou en je team helpen. Denk je dat die sterrenchefs dat allemaal vanuit zichzelf hebben geleerd? Nee hoor, ze hebben er voor gestudeerd of hebben veel praktijk ervaring opgedaan. Iedere dag leren ze nog bij, ze maken inspiratie reizen of proberen nieuwe ‘signature dishes’ uit. En net zoals een gerecht, kan ook een verkoopgesprek wel eens mislukken. Dan pakt het net anders uit dan verwacht. Laat je niet uit het veld slaan, probeer gewoon eens iets anders. Iedere klant is ook anders, en verdient dus een persoonlijke aanpak.